svētdiena, 2012. gada 15. janvāris

Kontaktu pārcelšana no telefona uz Google kontaktiem

Kādēļ? Lai izrautos no mūžīgās kontaktu pārnešanas katru reizi, kad ir jāmaina telefons. Protams, ļaunā Google par tevi uzzinās vēl vairāk, kā jau jebkurš, kurš var apskatīties tavu Facebook vai Twitter draugu sarakstu, un sāks bombardēt ar personalizētām reklāmām, atšķirībā no tieviem draugiem, kuriem šķiet, ka par katru viņa darba devēja aktivitāti ir jāpastāsta visiem draudziņiem. Toties balva par iedomātās anonimitātes zaudēšanu ir par vienu nepatīkamu darbiņu mazāk, īpaši, ja tev nav patikas eksperimentēt un iepazīt visas pieejamās telefonu operētājsistēmas. Turpmāk kontaktu pārnešana aprobežosies ar e-pasta un paroles ievadi.

Kā kontakti ir nonākuši tavā Android tālruņa atmiņā? Vispirms jau no tavas vecās Nokijas, jo nez kādēļ pirmo reizi pārceļot kontaktus uz Android aparātu, tie tiek saglabāti telefona atmiņā. Otrkārt, saņemot vizītkartes, jo saglabājot vCard, nav iespējam izvēlēties kur to saglabāt, un tā pēc noklusējuma nonāk telefona atmiņā. Šo apgrēcību nav iespējam arī labot. Nav ne tikai iespēja civilizēti pārcelt tikko saglabāto kontaktu uz Google, bet to nevar pat nokopēt. Tāpēc risinājums ir vecais labais eksports un imports.


Tātad, pa soļiem - atveram kontaktu aplikāciju, un opcijās izvēlamies "import/export". Tad, " export to SD card", un dod dies, lai tur pietiktu vietas. Tad izvēlamies "kontu" no kura eksportēt kontaktus. Vienvārdsakot, izvēlamies "phone". Un tad gaidām. Kad nu tas galā, un, ja vēlamies tik vaļā no grūti sinhronizējamiem kontaktiem kas ir saglabāti telefona atmiņā, tur pat kontaktu sarakstā izvēlamies "view", un atstājam ieķeksētu "phone". Tad "delete", "select all" un izdzēšam visus telefona kontaktus. Baisi, vai ne? Tad vēlreiz "view" un izvēlamies visu ko nu gribam redzēt, bet "google" jau nu noteikti, jo pretējā gadījumā kāpēc mēs vispār kaut ko tādu šobrīd izveicam. Nu, un visbeidzot "import/export", "import from SD card" un "create contact under account" logā izvēlamies "google". Atkal gaidām. Kad imports pabeidzies, pēc brīža varam pārbaudīt savu kontaktu sarakstu datorā atverot GMail. Ja pārdzīvojums ir bijis gana liels, aizejam līdz ledusskapim apskatīties, vai kopš jaunā gada nav nomētājies kāds dzirkstošais vīns, vai varbūt vienkārši alus, vai var vienkārši sataisīt tēju un ieslēgt Simpsonus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru