otrdiena, 2012. gada 28. februāris

Google Music

Daži iespaidi par Google Music praktisku pielietojumu.

Vispirms, drošvien, radīsies jautājums, kā pie velna var tikt pie Google Music? Ļoti vienkārši. Nu, labi, nevis ļoti vienkārši, bet tas ir vienreizējs pasākums, nevis patstāvīga sadzīvošana ar pagaidu risinājumiem. Google Music pārbauda kuras valsts IP adresei tu piederi tikai brīdī, kad tu reģistrējies Google Music pakalpojumam. Tādēļ normālā gadījumā tu saņem paziņojumu, ka šis pakalpojums ir pieejams tikai ASV. Ja tev reģistrācijas brīdi ir izdevies apiet šo pārbaudi, viss - turpmāk pārbaude vairs nenotiks, un tu viegli tiec klāt servisam. Kā apmānīt reģistrāciju, to var sameklēt internetos. Būšu slinks.



Nākamais solis ir augšupielādēt mūziku. Kā stāsta Google Music, mūzika ir paredzēta tavai privātai lietošanai, un tev pašam jānodrošina tas, lai tās izcelsme būtu legāla. Tas zināmā mērā atšķiras no Āboļu servisa ideoloģijas. Bet, ko tur liegties, Google Music ir krietni vien jaunāks, un mazāk attīstīs, un par mūzikas iegādi ārpus ASV ar Google Music palīdzību (patiesībā jau ar Android Market) mēs varam tikai sapņot. Lai vai kā, lai dabūtu mūziku iekš Google Music, būs jāinstalē speciāla programma, kas to izdarīs. Te gan nācās saskarties ar vienu neatrisināmu problēmu. Ja uz datora ir uzinstalēts VPN, šī programma nespēj ielogoties tavā kontā, un paziņo, ka tu jau esi izsmēlis savu piesaistīto kontu vai ierīču limitu. Nu, nav svarīgi, svarīgi ir tas, ka tā var būt problēma, un grūti risināma problēma. Bet, es dabūju datoru, uz kura viss strādā. Smuki albuma vāciņi, latviešu burti, un pat kiriļica.

Tālāk, ir jāsameklē Google Music Android aplikācija. Android Market, protams, nebūs tev palīgs, jo atkal jau tā ģeogrāfija. Bet var sameklēt instalāciju internetos. Man ir kaut kāda ceturtā versija. Programma nav pārāk ātra. Kā arī ir šausmīgi vienkārša. Dziesmas, albumi, izpildītāji, atskaņošanas saraksti. Protams, var atskaņot visu ar shuffle (kāds, nez, ir analogs latviešu valodā?). Daži uzstādījumi par atskaņošanas kvalitāti, un tīkliem. Un, protams, iespēja pārslēgties starp režīmiem, kad rādās visa mūzika, vai tikai tā, kas ir tavā telefonā.

Visbeidzot, sinhronizācija. Protams, sinhronizācija visam ar visu nenotiek. Viss tiek glabāts "mākonī". Bet, par cik 20 000 dziesmu telefonā varētu būt grūtības turēt, var norādīt, ka lūk šo dziesmu vai albumu es gribu glabāt lokāli. Tad vajadzīgās mūzika tiks lejuplādēta un saglabāta kaut kādos jocīgos failos, iz sērijas 7624.mp3, kurus, starp citu, man neizdevās uzstādīt par zvana melodiju, kā arī tos neredz iebūvētais mūzikas atskaņotājs (Android 2.2). Pirms tam iebūvētais mūzikas atskaņotājs savāca visu ko vajag un ko nevajag. Vakar saskāros ar sekojošu problēmu, ka man visa mūzika no telefona bija pazudusi. Piektdien vēl bija, un vakar nav. Kaut kāda iemesla pēc bija atjūdzies mans konts. Ar "atjūdzies" es domāju bija pazudusi sasaiste aplikācijai ar manu Google kontu, kas bija jāizvēlas vēlreiz, un vēlreiz jāpārlasa lietošanas noteikumi. Vēlreiz izvēlējos kontu, un vēlreiz padarīju savu telefona atskaņošanas sarakstu pieejamu lokāli. Un, starp citu, tas manuprāt ir visērtākais veids, kā tikt galā ar mūziku telefonā - atskaņošanas saraksts. Vēl bez mūzikas atjaunošanas, papildināju arī atskaņošanas sarakstu. Pārlūkā pieliec dziesmas, un, skat, pēc brīža telefons tev paziņo, ka ir lejuplādējis jaunu mūziku lokāli. Vai viņš pats arī dzēsīs mūziku, ko es izņemu no saraksta, to gan vēl neesmu pārbaudījis. Kad kaut kas apniks, izmēģināšu.

P.S. pareizrakstība un interpunkcija aizgāja uz krogu, un vēl nav atgriezusies.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru